17 Ocak 2012 Salı



DEMIRKAZIK DAGI, BOLKAR VE ALADAGLAR BOLGESINE GELEN YERLI VE
YABANCI DAĞCILARA AIT BILGILERIN KOLLUK KUVVETLERINE
BiLDIRILMESINE DAIR USUL VE ESASLAR HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI

Niğde'de doğa sporları yapan yerli ve yabancı turistler dağ tırmanışlarını Valiliğe bildirecek.
Niğde Valiliği Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesine doğa sporları yapmak üzere gelen yerli ve yabancı turistlerin dağa çıkış güzergahları, kamp/konaklama bölgeleri, çıkış ve dönüş zamanları, rehberlerin kimlikleri, kendilerinin ve yakınlarının telefon numaralarının Kolluk kuvvetlerine bildirilmesini istedi.

Bazı amatör kişi veya gruplar tarafından özellikle yaz aylarında olmak üzere Çamardı Kaymakamlığına veya Çamardı İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verilmeden Demirkazık dağı bölgesine zaman zaman bazı grupların geldiği bilinmektedir. Ayrıca Aladağlar bölgesine komşu illerimiz olan Kayseri ve Adana illerinden de çıkış yapılabilmekte ve bu gelen kişi ve grupların faaliyetlerinden de maalesef yasal bir zorunluluk bulunmadığı için bilgi sahibi olunamamaktadır. Zaman zaman bölgedeki dağlara turizm ve spor amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerin Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesindeki dağa tırmanış, kamp, trekking vb. doğa sporlarını yaptıkları esnada; düşerek yaralanma, mahzur kalma, donma olayına maruz kalma, kaybolma vb. olaylar meydana gelmekte, mülki makamlar veya kolluk kuvvetlerinin bu tür faaliyetlerden haberi olmadığı için kurtarma ekipleri ile kolluk kuvvetlerinin bu şekilde yardıma muhtaç kalan mağdurlara ulaşılmasında güçlük çekilmektedir.
Çamardı ve Ulukışla Kaymakamlıkları,
Sorumluluk bolgesinde bulunan otel, motel, pansiyon, camping vb. yerleri isleten
sorumlu sahislar ile birlikte bu tiir dagcılık faaliyetlerinde rehberlik yapan turizm
rehberlerine, camardi ye Ululusla Ike Jandarma Komutanhklan ile koordineli olarak,
Çamardı ye Ulukışla Kaymakamliklarmin katkilanyla hazirlanacak olan isim, adres, cep
telefon numarasi, dagda izlenecek güzergah vb. kayitlan iceren formlan teslim
ederek Çamardi Ulukışla Jandarma Komutanlıklarına gonderilmesini saglayacak,
aynca Nigde Valiligine ait bu emri aym isleticilere ye turizm rehberlerine teblig ederek ,muhafaza edecek, emre uymayan isletici ve rehberleri tespit ettiginde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32'inci maddesi kapsanunda cezai islem yaparak mulki makamlara gonderecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder