5 Haziran 2018 Salı

TDF Başkanı Prof.Dr.Ersan BAŞAR’ın

 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı


Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin katılımı ile 1972 yılında çevre konusunda Stockholm’de yapılan ilk uluslararası konferans ile çevre sorunları ilk defa bu denli üst bir kurum bünyesinde ele alınmıştır. Bu toplantının düzenlenme tarihi olan 5 Haziran, tarihide ‘Dünya Çevre Günü’ olarak ilan edilmiştir. Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır.
Dağcılık sporu doğayla iç içe yapılan bir spor olması paydaşlarını çok geniş kitlelere yaymaktadır. Dağların çevresel olarak korunması kirletilmesinin önüne geçirilmesi federasyonumuzun "Sürdürülebilir Dağcılık" konseptini öne çıkarmasının bir sebebidir. Dağcılar olarak dağlarda bulunan bitkilerin, su yataklarının, hayvanların ve doğal ortamın korunmasına tüm kulüp ve sporcularımız olarak önemli sorumluluklarımızdan bir tanesidir. Bu bilinç ile etkinliklerimizde bu farkındalığı oluşturmamız gereklidir.
Sürdürülebilir bir dağcılık konsepti içinde dağcılar olarak dağlarımızı korumak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. Bu vesile ile tüm dağcılık camiamızın 5 Haziran Dünya Çevre Gününü Kutluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder