5 Haziran 2018 Salı



VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 05 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
 Birleşmiş Milletlere üye ülkelerce çevre kirlenmesine karşı ortak çözüm bulmak amacıyla  1972 yılında Stockholm’de alınan karar ile  5 Haziranın   Dünya Çevre Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.
Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamlarını sürdürdükleri, karşılıklı etkileşim içinde bulundukları ortamlar olup gelişen sanayileşme ve nüfus yoğunluğuna bağlı olarak, ormanlar, tarım alanları, meralar, sulak alanlar tahrip edilmekte doğada bulunan canlı türleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır.
Birey olarak, temiz hava soluyabilmek için çevremizi temiz tutmak, yeşili korumak ve artırmak, evsel atıkları  minimum seviyeye indirerek yaşanabilir bir dünya için her türlü tedbiri almak görevimiz olmalıdır. Unutmamalıyız ki insanlar ile diğer canlıların yaşadığı çevre ve ekolojik denge sağlıklı bir neslin yetişmesi için çok önemlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder