10 Temmuz 2018 Salı

  DARBOĞAZ KİRAZ FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ
Ulukışla ilçesinde  bu yıl 17. si düzenlenen geleneksel   Darboğaz Kiraz , kültür ve sanat Festivali  büyük coşkuyla kutlandı.
NİĞDE'de  kirazıyla dünya çapında üne kavuşan Ulukışla İlçesi'ne bağlı Darboğaz Köyü'nde düzenlenen 17'ıncı Kiraz Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
 Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yetişen ve yüzde 95'i Avrupa ülkelerine ihraç edilen kiraz için festival düzenlendi. Bu yıl 17'ncısı düzenlenen festivalde kilolarca paketlenmiş kiraz dağıtıldı.
Darboğaz Köyünde her yıl geleneksel olrarak düzenlenen kiraz festivali ,  bu yıl köy meydanında düzenlendi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından protokol konuşmaları yapıldı
Yoğun ilgiyle gerçekleştirilen festivalde yetiştirilen kirazlar, açılan stantlarda sergilendi. festivalde üreticilerin yetiştirdiği kirazlar, iriliği, sap uzunluğu, tadı ve aroması kapsamında değerlendirmeye alındı. 
Mehter Takımı ve halk oyunları gösterisinin ardından en iyi kiraz üreten ilk üç üreticiye protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Daha sonra vatandaşlara kiraz dağıtıldı. Festival konserlerle devam etti..
Festivala katılan misafirlere ve protokol mensuplarına  paketlenmiş kiraz dağıtıldı.
Darboğaz 17. Kiraz Festivaline Vali Yılmaz ŞİMŞEK, eşi Çiğdem Olgun ŞİMŞEK , yeni Ak Parti Milletvekilleri Yavuz ERGÜN , Selim GÜLTEKİN , Ak Parti İl Başkanı Mahmut PEŞİN , Jandarma Komutanı Albay İdris TATAROĞLU , Ulukışla Kaymakam V. Onur ŞAN , Belediye Başkanı Ali UĞURLU , protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder