29 Temmuz 2018 Pazar


PROJE BİRİNCİSİ NİĞDE’YE 4.047.905 TL HİBE

İçerisinde  Niğde’nin de bulunduğu Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale İllerini de kapsayan TR71 Bölgesinde Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından açılan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı proje yarışmasında Niğde tüm kategorilerde birinci oldu. 
Toplam 77 projenin katıldığı yarışmada  Niğde, illerde üretilen proje sayısı, hibe almaya hak kazanan proje sayısı, proje derecesi ve kazanılan hibe tutarı kategorilerinin tamamında birinci olarak; 6 projeden 4. 047. 905 TL hibe almaya hak kazandı.  
2017 yılında Niğde Valiliği bünyesinde kurulan Niğde Proje Planlama Koordinasyon ve Eğitim Ofisi (NİPRO) tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde elde edilen başarıyı değerlendiren Vali
Yılmaz Şimşek, “Planlama, Koordinasyon, yenilikçilik ve proje üretme kapasitesi kamu için hayati önem arz eden kavramlardır.
Bizlerde Niğde’mizde ulusal ve bölgesel ölçekli kalkınma planlarına uyumlu olarak kamu kurumları tarafından üretilen proje sayısını ve kalitesini yükseltmek amacıyla göreve başladığımız ilk günden bu yana yoğun bir mesai içerisindeyiz. Sürecin en başından beri hedefimiz, ülkemiz ve vatandaşlarımız hep en iyi olanı yapmak ve gerçekleştirmek oldu. Bugüne geldiğimizde, İlimiz Niğde’nin bölgesel ve yerel ölçekli projelerini ve başarılarını gördüğümde çabalarımızın beyhude olmadığını görmek ve ilimizdeki kamu kurumlarının potansiyellerini hayata geçirmek bizleri ayrıca memnun etmektedir.
AHİKA Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yapılan proje yarışmasında Niğde Valiliğimiz tarafından hazırlanan ‘Yenilenebilir Enerjide Yeni Boyut ile Kalkınan Niğde’ isimli projeden 640. 742 TL, İl Özel İdaremizin hazırladığı ‘Niğde Köyleri Otomasyonla Kalkınıyor’ isimli projeden 696. 572 TL ve ‘5 Köyün İçme Suyu Pompaları Elektrik Enerjisi İhtiyaçlarının Güneş Enerjisiyle sağlanması’ isimli projeden 691. 551 TL, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Biyogazla Atıktan Enerjiye ve Sürdürülebilir Tarıma’ isimli projeyle 694. 995 TL, Niğde Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Engelsiz Niğde’ isimli Projeye 694. 323 TL ve Bor Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Gelecek Güneşte’ isimli proje ile 629. 719 TL hibe almaya hak kazanılmıştır. Kazanılan hibe tutarı toplam 4. 047. 905 TL’dir.
Yenilikçiliği ve verimliliği esas alarak hazırlanan projelerin ilimizdeki kamu kurumlarımıza ve Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor; proje üreten kurumlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder