17 Temmuz 2018 Salı


NİĞDE DE 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ
15 TEMMUZUN İKİNCİ YILINDA NİĞDE’DE BİNLERCE VATANDAŞ, ÖMER HALİSDEMİR MEYDANI’NDA DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ
FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminin ikinci yılında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri programı çerçevesinde Niğdeli vatandaşlar, Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’na akın etti.
Vali Yılmaz Şimşek, İl Protokolü ve binlerce vatandaşın katılımı ile Derbent kavşağından başlayan Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü, Ömer Halisdemir Meydanındaki programla devam etti.
Programa Vali  Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet Komisyon Başkanı Osman Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri ile 7’den 70’e binlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından şehitlerimiz anısına dua okundu.
Protokol konuşmalarının ardından Vali Yılmaz Şimşek; “Demokrasi Nöbetlerine katılan ve hain darbe girişimde teröristlere karşı ülkemizin bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini savunan vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirilen anma programında yaptığı konuşma, alana kurulan dev ekrandan hep birlikte izlenildi.
Protokol üyelerinin anı defterini imzalaması ve Ünlü Sanatçı Ahmet Şafak’ın konseri ile devam eden Demokrasi nöbeti, 16 Temmuz 2018 Saat 00:13’de tüm camilerde ve Meydanda salaların okunması ile son buldu.
Programın ardından Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki Protokol Üyeleri, Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in şehadete ulaştığı saatte Çukurkuyu’daki kabri başında dua ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder