22 Mayıs 2020 Cuma

UIAA Güvenlik Komitesi Toplantısı Çevrimiçi 
Gerçekleştirildi
Uluslararası Dağcılık Federasyonu Güvenlik Komisyonuna (UIAA Safety Commission) 2019 yılında kuruluşundan bu yana ilk defa Türkiye Dağcılık Federasyonundan  üye kabulü gerçekleşmiş ve komisyon üyesi olarak 4. Kademe Antrenör Ali ŞAHİN seçildi.
03-05 Mayıs 2020 tarihleri arasında Makedonya Üsküp’te yapılacak olan Uluslararası Dağcılık Federasyonu Güvenlik Komisyonu (UIAA Safety Commission) toplantısı ise COVID 19 nedeni ile 19.05.2020 tarihinde çevrimiçi olarak tamamlandı.
Yeni üyeliğe kabul edilenler ile tanışma sonrası, UIAA standardı alacak üreticiler, başvuru yapan laboratuvarlar değerlendirilmiştir. Bu itibarla Toplantıda bazı federasyon başkanları ve laboratuvar temsilcileri de misafir edildi.
Toplantıda, komisyonlarının yapacakları işler ve bunlarla ilgili çalışma takvimi üzerinde duruldu, 08-09 Haziranda 2020 yapılacak olan çevrimiçi genel kurula hazırlık çalışmaların üzerinden geçildi.
UIAA'nın en prestijli komitelerinden biri olan güvenik komisyonu üyeliği ile UIAA standartlarının geliştirilmesi, bu standartları sağlayan ürün ve firmaların tescili konusunda Türkiye Dağcılık Federasyonu'da söz sahibi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder