19 Mayıs 2020 Salı


Vali Yılmaz Şimşek’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’nin kurtuluşu ve Vatanın bölünmez bütünlüğü için Samsun’a ilk adımı atarak, Milli mücadelenin ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, yok edilmek, tarihten silinmek istenilen Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı tarihi bir gün olmuştur.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, bağımsızlığını koruma konusunda gösterdiği azim ve kararlılıkla tüm zorlukların üstesinden gelen Aziz Milletimizin istiklal ve istikbalini korumak için genci- yaşlısı, kadını - erkeğiyle göstermiş olduğu eşsiz mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gelişerek yükselmesinin, ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarabileceğini düşündüğünden Cumhuriyetimizin muhafaza ve savunulması görevini her zaman inandığı ve çok güvendiği geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir.
Hiç şüphesiz ki; türlü sıkıntılar ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; bu cennet vatanı bizlere hediye eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi, bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, sevgili gençlerimizin ve tüm Vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder