12 Mayıs 2020 Salı


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI MESAJI
Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde her yıl 10 -16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta “Engelliler Haftası”  ve 10 Mayıs tarihi de “Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.
Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olup, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır.
 Devletimiz, bu bağlamda, engelli çocuklarımızın tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta,  ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılması için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza aylık bağlamaktadır. Yine, engel oranı düşük vatandaşlarımıza da çalışabilecekleri iş niteliğine göre istihdam sağlamaktadır.    
Hiç kuşkusuz ki; toplum olarak bize düşen en önemli görev, hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmayıp, yaşamımızın her anına katılması ve hatırlanması gereken Engelli Vatandaşlarımıza yönelik geliştirdiğimiz olumlu tutumumuzu tüm hassasiyetimizle devam ettirmek olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın “ Engelliler Haftasını ” en içten dileklerimle kutlar, aileleri ile mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder