16 Mayıs 2020 Cumartesi


Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek’in Aile Haftası Mesajı

“Aile, evlilik bağıyla kurulan, toplumun en küçük birimi ve temel unsuru olup, milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerimizin öğrenildiği bir okuldur.
Geleceğimizi tarih boyunca emanet edeceğimiz çocuklarımızın ilk eğitimlerini aileden alacakları muhakkaktır. Ailelerinden alacakları eğitimle milli ve manevi değerlere ne kadar bağlı olarak yetişirlerse, ülkemizin geleceği de aynı oranda sağlam ve müreffeh olacaktır.
Hiç unutulmamalıdır ki; toplumun temelini aile, ailenin temelini de sevgi, saygı ve hoşgörü oluşturur. Dolayısıyla, bu değerleri bünyesinde barındıran bir aile, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirerek, mutlu ve huzurlu bir toplumun inşa edilmesine katkı sağlayacaktır.
Devletimizde, bu bağlamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız nezdinde aile bütünlüğünün korunması amacıyla ailelere; koruyucu aile, evlat edinme, doğum yardımı hizmetleri, sosyal ve ekonomik destek, engelli evde bakım hizmeti, şehit yakınları ve gazi ailelerine sunulan hizmetler ile eğitim, danışmanlık ve sosyal destek gibi hizmetler vermektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Niğdeli Hemşerilerimizin “Aile Haftası” nı en içten dileklerimizle kutlar, aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini dileriz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder