10 Kasım 2021 Çarşamba


ATATÜRK YOLUMUZU AYDINLATIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Gürer, mesajında 10 Kasım’ın dünyada gelmiş geçmiş en önemli liderlerden biri olan, bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, O’nun ilke ve devrimlerini  sonsuza kadar sahip çıkılacağının her yıl tekrarlanarak gösterildiği bir gün olduğunu belirtti. 

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık ömrüne büyük başarılar sığdırdığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşinin meşalesini yakmış,  önderlik ettiği Türk ulusu da genç-yaşlı, kadın-erkek demeden, zor şartlar altında 7 düvele meyan okuyarak, emperyalistlerin heveslerini kursaklarına bırakmıştır. Destansı mücadele 29 Ekim 1923’de, sonsuza kadar yaşayacak olan cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlanmıştır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, cephedeki savaşın kazanılmasının ardından hayata geçirdiği ilke ve devrimleriyle ulusumuzun her alanda gelişmesine  ve kalkınmasına da öncülük etmiştir” dedi.

“MUSTAFA KEMAL SİZSİNİZ”

CHP’li vekil  Ömer Fethi Gürer Atatürk’ü anmak ,Atatürk’ü anlamak olur. Atatürk diyor ki:"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!" Diyordu.

Tarihte eşine az rastlanan ve tüm liderlik özelliklerini barındıran Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyete sahip çıkmanın tüm yurttaşların öncelikli görevi olduğuna işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,” Her öğretisi ile örnek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ve izinde gitmeye devam ederken O’nun deyişi ile “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışını sahiplenip çağdaş medeniyetler seviyesine erişme mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Gürer, mesajında “Milli mücadele ile ülkemizin kuruluşunun önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu ve değişmez yol göstericisi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. Yıldönümünde rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder