26 Kasım 2021 Cuma


 Gürer ,Ailenin  Dokusu Bozuluyor

Gürer: Kadın programları dehşete düşürüyor,   Şans oyunları yuva yıkıyor, Boşanmalar arttı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alarak, toplumda ve özellikle aile yapısında yozlaşmalara neden olan olumsuzluklara değindi. 

Gürer, TV'lerde kadınlara yönelik programlar, uyuşturucu kulamın yaşının sürekli düşmesi, çocuk işçilik sorunu, kumar ve şans oyunları nedeniyle yıkılan yuvalar ve boşanma oranlarındaki artışa dikkat çekti. 

Konuşmasında aile ve sosyal hizmetlerine önemine vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sıraladığı sorunların çözümü yönünde ciddi efor sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

GÜRER, AİLE YAPISINDA YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2022 yılına ait bütçe telifinin görüşüldüğü toplantıda söz alarak bir konuşma yaptı. 

Gürer, Bakan Derya Yanık'ın kendi bakanlığına ait sunum yaptığı toplantıda, toplumda ve aile yapısında yaşanan sorunlara işaret etti. 

TV PROGRAMLARI YOZLAŞMAYI ÖZENDİRİYOR 

Bu durumun toplumdaki aile yapısının erdiği noktayı göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Gürer, “Çünkü on yıldır da bu tür yayınlar olduğuna göre buradaki yaşanan dramların sosyal yardımlar vasıtası ya da sosyal eğitimler vasıtasıyla kontrol altına alınması yanında özendirici bir yanı da var. Herkes o televizyon programlarına çıkabilmeyi önemli bir marifet sanıyor ama burada aile dokusunun büyük tahribata uğradığının somut yansımasını görüyoruz” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU KULLANIMI OKULLARDA ARTIYOR 

Okullarda artış gösteren uyuşturucu kullanımına yönelik izlenimlerini de anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, uyuşturucu kullanımını Anadolu'daki okullarda da yaygınlaştığına işaret etti. 

ÇOCUKLARIMIZI KURTARACAK BİR ÇALIŞMA YOK

Gürer, “ Buradaki veriler, rakamlar tabii ki önemli ama Anadolu'ya gittiğiniz zaman çoğu kasabada akşam belli bir saatten sonra bu çocukların varlığında sıkıntılar oluyor, bunları kurumlar da kabul etmiyor. Hiç kimse bu konuda bir sorumluluk üstlenmek istemiyor ve bu çocukların kurtarılmasına dönük bir çalışma da ne yazık ki alanlarda yok. Bunları bilmenizde yarar görüyorum” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder