10 Kasım 2021 Çarşamba



VALİ DR. YILMAZ ŞİMŞEK’İN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu, milli mücadelemizin başkahramanı, Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıl dönümünde milletçe saygı, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyoruz.

İstiklal mücadelemize önderlik ederek askeri dehası ve büyük devlet adamlığı ile çağın eşsiz liderlerinden olan Atatürk, ülkemizin içinde bulunduğu tüm imkânsızlıklara rağmen başlattığı kurtuluş mücadelesi ile hiçbir şeye boyun eğmemiş, kurtuluş savaşına da başkomutanlık ederek Türk Milletinin içinde bulunduğu buhrandan kurtulmasına önderlik ederek, büyük zaferler kazanarak milletimizin gönlünde ebediyen taht kurmuştur.

 Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve başkahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliğe imza atarak Milletimizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını sağlamış, genç nesillere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağı inancını “Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır, Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır” sözleriyle bir kez daha ifade etmiştir.

Bugün bize düşen görev ise onun bıraktığı ilkeler doğrultusunda Cumhuriyetimizin değerlerini koruyarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, geleceğimize yön veren büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanının bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm Şehit ve Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder