19 Kasım 2021 Cuma


 Su Politikasının Paydaşları KOP’ta Bir Araya Geldi

Türk tarım ekonomisinde önemli bir konuma sahip olan Konya Kapalı Havzası (KKH) için bölgenin su politikasını yöneten kurumlar KOP İdaresinin ev sahipliğinde bir araya geldi. Bölgenin tasarruflu sulama yatırımları ve sulu tarımın geleceği konularında yürütülen projeler ve iş birlikleri masaya yatırılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan Konya Kapalı Havzası ile Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat’ın da ilave edilmesiyle Türkiye yüzölçümünün yüzde 12’sine karşılık gelen KOP Bölgesinin, kısıtlı mevcut su kaynaklarının tasarruflu kullanımı, tarım alanlarının tasarruflu sistemlere dönüştürülmesi ve gelecek su vizyonu için bir dizi iş birliği toplantıları düzenliyor.

KOP Bölgesi içerisinde en az yağış alan ve mevcut su kaynaklarının kullanımında tasarruf alarmı veren Konya Kapalı Havzası illerini kapsayan ve farklı tarihlerde gerçekleştirilen toplantılara, KKH’nın su politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında önemli görevler üstlenen Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ) heyetleri katıldı. KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılara DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ile ilgili kurumların teknik personelleri katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder