12 Mart 2024 Salı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü


 Vali Cahit ÇELİK’in 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 103. Yıldönümü Mesajı

 Mehmet Akif Ersoy tarafından aziz milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlığına olan tutkusunu kaleme alarak en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un vatan topraklarımız işgal altında iken milletimizin duygularına tercüman olarak vatan ve millet aşkı ile yazdığı İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu en güzel biçimde anlatmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, bugün ve gelecekte tüm nesillerimize vatan ve millet sevgisinin önemini anlatarak, çok kıymetli mısralarla hepimize armağan edilen en kıymetli hazinemiz olmuştur.

Türk Milleti olarak bugün bize düşen görev ise, birlik ve beraberlik içerisinde milli mücadelemizi, bağımsızlığımızı en mükemmel şekilde ifade ederek “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diyen vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve anlamak, gelecek nesillere anlatmak hepimizin ortak görev ve sorumluluğu olmalıdır. 

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu cennet vatanımız uğruna canlarını seve seve veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize esenlik diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder