13 Mart 2024 Çarşamba

14 Mart Tıp Bayramı


 Vali Cahit Çelik’in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı 

Ülkemizde, tıp öğrencileri tarafından, modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve 14 Mart 1919 tarihinde kutlanmaya başlanan Tıp Bayramı, sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı iletmek için bir vesile olarak değerlendirilmelidir.

Sosyal Devlet olmanın bir gereği olarak “Önce İnsan” anlayışı ile ecdadımızdan aldığımız ilhamla “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” ilkesinden hareket ederek, mutlu ve huzurlu birey olmak, sağlıklı bir hayat sürmek her bireyin en doğal ve temel hakkıdır. Bu hak Anayasamızın 56. maddesinde; “Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, iş birliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler.” ifadesiyle hüküm altına alınmıştır.

Devletimiz, sağlık yatırımlarını her geçen gün artırmakta, modern şehir hastaneleri kurarak vatandaşlarımıza konforlu bir ortamda sağlık hizmetlerini sunmaktadır. Bunun yanı sıra tıp alanındaki gelişmeler ülkemizde yakından izlenmekte, modern tıp teknolojileri kullanılmak suretiyle başarılı operasyonlara imza atılmaktadır. Bu gelişmeler ülkemizde sağlık turizminin de ivmelenmesini sağlamaktadır.

İnsanımızı sağlığına kavuşturmak ve yeri geldiğinde hayatlarını kurtarmak için gayret gösteren tüm sağlık çalışanlarımızın özveri ile çalışmaları, takdire şayandır. Özellikle 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sağlık çalışanlarımızın gösterdiği başarılı çalışmalar halen hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Bununla birlikte yakın geçmişte atlattığımız salgında, sağlık sistemimizin ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte müşahede ettik.

İnsan sağlığı konusunda böylesine kutlu bir vazifeyi üstlenen sağlık çalışanlarımıza karşı zaman zaman münferit olarak gerçekleşen ‘Sağlıkta Şiddet’ olaylarına karşı tavrımız net ve açıktır. Sağlıkta şiddet kabul edilemez.

Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetlerinin her alanında görevlerini fedakârca yerine getiren başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini dilerim.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder