14 Mart 2024 Perşembe


 Hocalı Katliamının 32. Yıl Dönümün de Haça Dağı Anma Tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Iğdır İl Temsilciliği tarafından organize edilen Hocalı katliamında ölenler için düzenlenen anma tırmanışı başarıyla tamamlandı.

Hocalı katliamının 32. Yıl dönümün de Nahçıvan da bulunan Haça Dağı'na düzenlenen anma tırmanışı Iğdır İl Temsilciliğinin organizasyonu ile tamamlandı.   Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarından oluşan ekip,  zirve de Türkiye ve Azerbaycan Ülkelerinin Milli Marşlarını okudu. Ardından tüm şehitler için dualar edilerek inişe geçildi.

 Faaliyet kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Nahçivan Başkonsolosluğu ziyaret edildi. Başkonsolosluk tarafından ekibe bir resepsiyon verildi.. Daha sonra heyet Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekoloji ve Tabii Servetler Nazırı tarafından kabul edildi..

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Dr.  Ersan Başar “Faaliyete katılım sağlayan kulüp ve sporcularımızı tebrik eder, göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan ötürü Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekoloji ve Tabii Servetler Nazırılığı ve  Türk Konsolosluğumuz ile Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim. “ dedi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder