5 Mart 2024 Salı


 Bakan Özhaseki, Depremzedelerle Niğde Belediyesinde Bir Araya Geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Niğde programı kapsamında ziyaret ettiği Niğde Belediyesinde, depremzedelerle istişare toplantısı düzenledi.

Konut ve işyerleri depremden etkilenen 256 hak sahibinin yerinde dönüşüm uygulamasından faydalandığını belirten Bakan Özhaseki, hak sahiplerinin ev ve işyerlerinin yapımına kısa sürede başlanacağını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Niğdeli vatandaşlarla Niğde Belediyesi Encümen Salonunda bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, ‘yerinde dönüşüm’ uygulamasıyla ilgili olarak Niğde’den 256 vatandaşın müracaat ettiğini belirtti.

Müracaat edenlerin ‘biz evimizi yerinde yaparız, siz bizi destekleyin’ şeklinde talepte bulunduklarını aktaran Bakan Özhaseki, “Niğde'mizde de bilindiği gibi hasar alan, ağır hasarlı olan ve daha sonrasında yıkılan binalar vardı. Biraz önce de hak sahibi arkadaşlarla toplandık. Onlar da aynı şekilde yerinde dönüşümden istifade ediyor. Biz de onları destekliyoruz. Yakın zaman içerisinde inşallah projeler çıkacak, sorun kalmadı. Onlar da evlerinin yapımına başlayacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder