25 Temmuz 2024 Perşembe


 NİĞDE DE SEL VE SU BASKINI MADDİ ZARARA SEBEP OLDU

Vali Çelik selden zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu

Geçtiğimiz günlerde , Niğde merkez ve Bor ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle çeşitli bölgelerde sel ve su baskınları yaşandı.

 Pınarcık Köyü'nde traktörle suya kapılan iki kişi, AFAD ve Jandarma ekipleri ile İl Özel İdaresi'nden gelen iş makinesi yardımıyla, Merkez Yıldıztepe-Tırhan dağ yolunda araçlarla mahsur kalan vatandaşlar, İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleriyle, Bağlama Beldesi  girişinde mahsur kalan bir vatandaş, Bağlama Belediyesi ekiplerince mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldı. 

Hacı Abdullah beldesinde sel nedeniyle Bağlama Belediyesinden kepçe gönderilerek, gerekli çalışmaların yapıldığı belirtildi.

 Vali Cahit Çelik Bor ilçesinde sel ve su baskınından zarar gören ev iş yerleri ve bahçelerde incelemelerde bulundu  vali Çelik ' e incelemelerde Bor kaymakamı , Bor belediye başkanı ve  İl  AFAD Müdürü eşlik etti.

Dünkü sağanak yağışta , Bor İlçesi'nde 20 ev ve 2 işyeri su baskınına maruz kalmış, mahsur kalan 4 vatandaş Bor Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle güvenli yerlere alındı. Niğde Merkez'de ise 4 evi su basmış olup, tüm ev, işyeri ve araçlar için zarar tespit çalışmaları yapıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder