29 Temmuz 2024 Pazartesi


 Niğde Belediyesi, ‘E-Ruhsat’ ve ‘E- Çap’ Uygulamalarını Hayata Geçirdi

Niğde Belediyesi’nin ruhsat ve çap işlemlerinin hızlı ve şeffaf bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlayan ‘e-ruhsat’ ve ‘e- çap’ uygulaması, Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında sektör temsilcilerine tanıtıldı.

Yapı ruhsatı, yapı kullanım izin belgesi ve imar çapı alan vatandaşlar, yapı denetim firmaları ve müellif firmaların, belediyeye gelmeden online olarak başvuru yapıp, başvurularının takibini sistem üzerinden gerçekleştirebildiği sistemin tanıtımı için düzenlenen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yapı denetim firmalarının temsilcileri, mimarlar, mühendisler ve müteahhitler katıldı.

AKSAKLIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada yeni uygulamayla ruhsat verme işlemlerinin daha sağlıklı, daha hızlı ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Yeni uygulamayla birlikte herkesin dakika ve saniye itibariyle hangi belgelerinin ne zaman belediyeye ulaştığının, belediyedeki görevlilerin bu belgelere ne zaman dönüş yaptığının açık bir şekilde görülebileceğine vurgu yapan Başkan Özdemir, böylece bu alanda zaman zaman yaşanan çekişmelerin de önüne geçilmiş olacağını ve bu durumun kendilerini de rahatlatacağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder