5 Ekim 2011 Çarşamba

2011 NÜFUS VE KONUT ARAŞTIRMASI
Ülkemizde, sonuncusu 2000 yılında olmak üzere bugüne kadar toplam 14 Genel Nüfus Sayımı yapılmıştır. Sayımlarda, nüfusun yerleşim yerleri ayrımında büyüklüğü ve demografik, sosyal ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgiler elde edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı uygulanarak bir günde yapılan bu sayımlarda kişiler, sayım günü bulundukları yerde sayılmışlardır.
2011 Nüfus ve Konut Araştırması, işgücü ve istihdam, doğurganlık, göç ve göç nedeni, bebek, çocuk ve yetişkin ölümlülüğü, özürlülük ile bina ve konutlara ilişkin il ve/veya ilçe bazında (20.000 ve daha fazla nüfusa sahip ilçeler için) detaylı bilgilerin derlenmesi amacıyla, idari kayıtlara dayalı olarak yapılacaktır. Bu bağlamda 2011 NKA, gerek tahmin boyutu gerekse örneklem hacmi bakımından sayımlar kadar büyük bir öneme sahip, geniş kapsamlı bir alan çalışmasıdır.
Araştırmada derlenen bilgiler, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca gizli kalacak olup sadece istatistiki amaçlar dahilinde kullanılacaktır. İlgili Kanun gereği, örneğe çıkan hanehalklarının soru kağıtlarına cevap vermeleri zorunludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder