18 Ekim 2011 Salı


CEVİZ HASADI YAPILDI
ÇAMARDI İLÇESİ VE KÖYLERİNDE CEVİZLER (ÇIRPILDI) TOPLANDI.
Çamardı ilçesinde ceviz yoğunluklu alanlar , merkez , Burç Beldesi , Bademdere Beldesi, Çukurbağ köyü , Demirkazık köyü ve Yelatan Köyü.
Çamardı ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü , Tarım Mühendisi Serkan TELLİOĞLU, ilçedeki ceviz yetiştiriciliği ve “ ceviz hasadı “ ile ilgili bilgi verdi.
S . TELLİOĞLU , “ . İlçede kapama ceviz bahçesi yok. Genellikle yol kenarları ve bahçe kenarlarına ekiliyor. İlçede ceviz hasat zamanı , yaklaşık bir ay içinde yapılır. “ diye belirten TELLİOĞLU , İlçede üretilen cevizler genellikle yerel pazarda kabuklu olarak kilogramı 10 TL gibi yüksek değerle satışa sunulmaktadır. “ dedi
Tarım Mühendisi Serkan TELLİOĞLU, “ hasat genellikle çırpma yöntemi ile yapılmakta ve aile içi işçilikle işlenmektedir. Erken dönemde dış kabuk , iç kabuktan zor ayrılmaktadır. Bu yüzden hasat dönemi ceviz olgunlaşmasına göre iyi gözlenmeli ve buna göre yapılmalıdır “ diye belirtti. Cevizin iyi gelir getirdiğini söyleyen Tellioğlu , iç ceviz olarak 22 -25 TL den satıldığını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder