29 Ekim 2011 Cumartesi


NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT'UN BAYRAM MESAJI
Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıldönümünü bütün Türkiye'de olduğu gibi Niğde'mizde de gururla, coşkuyla, huzurla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Aziz milletimizin Cumhuriyet rejimine ulaşması, seksen sekiz yıldır yaşatması kolay olmadı. Bazen fedakârlık yapıldı. Acılar çekildi. Üzüntülü zamanlarımız oldu. Hür ve insanca yaşama vesilesi oldu. Hep birlikte sevindik.
En önemlisi Cumhuriyet rejiminin kurulabilmesi, idame ettirilmesi; vatanı ve o vatanda yaşayan hür bir milletin varlığını gerektirir.
Bu güzel yurdu vatan yapabilmek için nice şehitler verilmiş, gaziler yetişmiştir. Yirminci yüzyılın başında bu vatanda, bu millet varoluş yok oluş mücadelesini ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde vermiştir. Önce vatan kurtarılmış, akabinde milletimize Cumhuriyet bahşedilmiştir.

Bu vatan toprağı tabii afetlerle de yıkılabiliyor. Maalesef bu sebeple can kayıpları oluyor. Geçtiğimiz hafta böyle bir durumu yaşadık. Şehitlerimizin yanında Van ilinde meydana gelen deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı burada anmak istiyorum. Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum.
Bu gün Anayasamız da Cumhuriyet rejimi müessesleştirilmiş, vazgeçilmez ilkeleri belirlenmiştir."Cumhuriyet sadece halkın kendi kendisini yönetmesidir." tanımı ile tanımlanamaz.
Cumhuriyet demek hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu ve hukukun evrensel normlara göre anlaşıldığı uygulandığı idare demektir.
Cumhuriyet demek laiklik demektir. Din ve vicdan hürriyetini koruyan ama yönetimde akıl ve tecrübenin bilimin hâkim olduğu anlayış demektir
Cumhuriyet demek toplum ihtiyaçlarını dikkate alıp ona göre politikalar geliştirip, adil, eşitlikçi, bir anlayışla meseleleri çözmek demektir. İnsani ihtiyaçları gidermek demektir.
Cumhuriyet demek hukukun üstün ve hâkim olduğu eşit ve adil idare demektir. Cumhuriyet demek demokrasi ve hürriyet demek, çoğulculuk demek, farklılıklara hoşgörülü ve farklılıkları koruyan demektir.
Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet, bu milletin kendisidir. Her türlü yetkinin kaynağı millet iradesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ortaya koyduğu 'Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir' ilkesi, devlet sistemimizin temelini oluşturmaktadır.
Cumhuriyetimizi, tam bağımsız ve güçlü, demokratik kurallara ve evrensel insan hakları ölçütlerine uygun olarak yaşatmak için hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.
Cumhuriyetimizin ilanının 88. yıldönümünü Milletçe büyük bir coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde hepinize saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor; hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder