3 Ekim 2011 Pazartesi


BEKİR BOZDAĞ NİĞDE İLİNDE
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Niğde Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere Niğde iline geldi.
Niğde Üniversitesinin 2011–2012 Akademik Eğitim Yılına başlaması nedeniyle Niğde’ye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Valilik önünde törenle karşılandı.
Niğde Valiliğini ziyaretten sonra , Niğde Üniversitesi açılış proğramına katıldı.
Niğde Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaretten sonra , Ankara' ya hareket etti.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı Niğde Valisi Alim Barut’un yanı sıra, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, 23. Dönem milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, Mümin İnan, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Tören mangasını selamlamanın ardından Valilik Makamına geçen Bozdağ İlin genel durumu hakkında Vali Barut’tan brifing aldı.

Vali Barut verdiği brifing’te; “Niğde İlimizin yaklaşık 8 bin yıllık bir yerleşimin olduğuna dair işaretler var. İlimiz şu anda 5 İlçe, 46 Belde, 112 Köy olarak idari teşkilatlanması var. Genelde asayiş yönünden iyi, terör yönünden şu ana kadar bir sorun olmadı. Eğitim yönünden gayet başarılıyız .
Üniversitemiz 1992 yılında açılmış olup, akademik kadrosunu oluşturdu, eğitim yönünden belli bir seviyeye geldi. Sağlık yönünden İlimizin sorunu bulunmamaktadır. Ulaşım yönünden tüm duble yollar şu anda faal, Adana-Niğde otoyolu en kısa zamanda bitecek. İlimizin ekonomik durumu genelde tarıma dayalı olup, dört ürün ağırlıklıdır. Bunlar patates, elma, lahana ve kiraz. Sanayi olarak iki organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak mobilya, tekstil, deri ve geri dönüşüme ilişkin tesisler var. " dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder