29 Ekim 2011 Cumartesi


ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI MEHMET DÖNMEZ'İN
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Büyük önder Atatürk’ün öncülüğünde kurulan; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 88. yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz.

Cumhuriyet ezelden ebede akıp giden şanlı Türk tarihinin mühim bir aşamasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla büyük zorlukları aşarak yükselttikleri Türkiye Cumhuriyeti, aynı ideallere büyük bir sadakatle sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında yeni ufuklara doğru büyük adımlarla ilerlemektedir.

Büyük kahramanlıklarla kurduğumuz Cumhuriyet’in kurucularına, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına layık olma duygusuyla ve milletimize hizmet etme amacıyla çalışmalarımızı büyük bir kararlılık ve titizlikle sürdürmekteyiz. Kuruluş felsefesi olarak milletin egemenliğini benimseyen Cumhuriyetimizde, her geçen gün, milletimizi daha fazla egemen ve baş tacı etmenin haklı sevinci ve onurunu taşımaktayız.
Güçlü bir devlet geleneğinden gelen birikimimizi çağdaş değerler ile yeniden yorumlayarak, çağın ihtiyaçlarına ve zamanın ruhuna uygun bir dille ifadelendirerek, barışın ve huzurun güvencesi bir Türkiye hedefi için güven veren adalet sistemi ve insan hakları perspektifi ile ülkemizin hak ettiği yere ulaşması konusunda kararlıyız.
Cumhuriyet’le birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla Cumhuriyet ile demokrasiyi taçlandırarak, “muasır medeniyetler” hedefine daha fazla yakınlaşmıştır. Bugün Cumhuriyet`in temeli olan insanımız, geleceğe daha aydınlık bakmaktadır.
Bu tarihi gün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin ilanından bugüne başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu yolda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, şerefli gazilerimize sonsuz şükran ve minnetle anıyor, Çamardı’lı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder