23 Eylül 2015 Çarşamba

ELMA BAHÇELERİ GENÇLEŞİYOR

                Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN “Ülkemiz meyveciliğinde verim ve kalitenin artırılması amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kaynaklı ve % 100 hibeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “ ELMA BAHÇELERİ GENÇLEŞİYOR PROJESİ “   kapsamında Niğde’nin  Dündarlı Kasabasında  31 Çiftçiye  yarı bodur Scarlet Spur  ve dölleyici olarak ta Golden Delicious çeşitlerinden 28.730 adet elma fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Dağıtımı yapılan bu fidanlar ile Dündarlı Kasabamızda 200 Dekar modern yarı bodur elma bahçeleri tesis edildi.
                Niğde de özellikle elma üretim alanı ve üretim miktarı bakımından ekonomik potansiyeli olan ürünlerden birisidir. Ülkemizde elma üretiminde söz sahibi olan Niğde Ülke sıralamasında üçüncü sırada yer almaktadır. Niğde iklim yapısı ve rakım itibariyle Türkiye’nin en önemli Elma üretiminin yapılabileceği bölgelerden biridir. Niğde de özellikle elmada hastalık ve zararlıları az olması nedeniyle Türkiye’de en az ilaç kullanılarak üretim yapılması özellikle ihracatta ilaç kalıntısı riski için avantaj sağlar.
                 İlimizde halen elmada profesyonel yerli ve yabancı firma üretim yapmaktadır. Bu alanda imkânlar ve potansiyel oldukça geniştir. İlimizde son 15-20 yılda modern manada bodur ve yarı bodur modern elma bahçeleri kuruldu. Her geçen yıl da  modern elma bahçeleri artarak kurulmaya devam etmektedir.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder