14 Eylül 2015 Pazartesi

 EKONOMİK YATIRIMLAR İLE TARIMSAL SANAYİ GELİŞİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi uyum ve bütünleşmesinin (entegrasyon) sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülen kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal toplumda belirli kapasitenin oluşturulması gibi konularda Ülkemiz ve İlimiz üretici ve yatırımcılarının yararına Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında % 50 hibe desteği verilmektedir. 
Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, hibe desteği programı kapsamında değerlendirilerek Niğde üretici ve yatırımcıları desteklenmiştir.
 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı  Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2015/16) 30 Nisan 2015 tarih ve 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanan proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler (kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri) tarafından yapılmıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve tüzel kişiliklerin kuruluş tüzüklerinde veya ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularına başvuru yapan 26 adet başvurudan 2015/16 nolu Tebliğde belirtilen koşullara haiz 7 adet proje destek almaya hak kazanmış ve 5 adet projenin sözleşmeleri imzalanmıştır. 
10.Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi kapsamında 7.826.360 TL hibeye esas tutardan KDV Hariç toplam 3.913.180 TL ile hibe sözleşmesi imzalanan 5 projeden 4’ü yeni tesis, 1 tanesi ise kapasite artırımı ve teknoloji yenileme konularında destek verilmiştir.
 yılı 9. Ve 10. Etaplarda toplam 12 tesis için 10.821.222 Tl hibeli olmak üzere toplam 21.642.444 Tl yatırım gerçekleştirilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder