8 Ocak 2017 Pazar

SARIKAMIŞ RUHU DEMİRKAZIK’TA YAŞATILDI




NİĞDE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ


Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve beraberindeki Protokol Üyeleri ile çok sayıda Vatandaş Sarıkamış Şehitlerini anmak için Çamardı İlçesinde bulunan Demirkazık Dağı eteklerinde yürüyüş gerçekleştirdi.
Sarıkamış Harekatının 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çamardı İlçesinde bulunan Demirkazık Dağı eteklerinde gerçekleştirilen ‘Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşüne’ Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ,Çamardı Kaymakamı Batuhan Bingöl , Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu , İl Jandarma Kom. J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
                Demirkazık Gençlik ve Spor Kamp Merkezi’nde Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Anma Töreni, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun günün anlam ve önemine değinen konuşması ile devam etti.
Vali Peynircioğlu; “Bu gün burada Sarıkamış’ta Allahüekber dağlarında hayatlarını kaybeden atalarımızı anmak için bir aradayız. Bilindiği üzere Allahüekber dağlarında Ruslara karşı savaşan Suriye’den, Irak’tan, Filistin’den, Anadolu’dan kısacası Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından gelen Osmanlı askerleri vatan için, bayrak için, din için hayatlarını seve seve feda etmişlerdir.
Biz bugün onlara olan minnet duygumuzu göstermek için buradayız. Biz bugün gerek Sarıkamış Dağlarında hayatlarını kaybedenlere, gerekse İstiklal Savaşında, gerekse Çanakkale Muharebelerinde, gerekse Güneydoğu’da veya ülkemizin farklı bölgelerinde hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Biliyoruz ki bu Vatan uğrunda bu Millet, bu Bayrak uğrunda hayatını seve seve veren Kahramanlar oldukça bu Milletin birliğine, dirliğine ve bağımsızlığına zarar gelmeyecektir. Bu Milletin birliği ve bağımsızlığı tehlikeye düşmeyecektir.
Tüm şehitlerimizi tekrar rahmetle ve minnetle anıyorum. Tüm gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile tekrar sevgi ve saygıyla hepinizi selamlıyor, hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından program, Demirkazık Dağı eteklerindeki yürüyüşle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder