31 Ocak 2017 Salı

Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu İl Değerlendirme Toplantısı

Niğde de uyuşturucu ile mücadele eden ilgili kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu tesis etmek amacıyla, Niğde Valisi Başkanlığında 2017 yılı ilk toplantısı düzenlendi.
  Halk Sağlığı Müdür V.  Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU tarafından Kurumların yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bilgilendirme sunumu yapılarak değerlendirilmelerde bulunuldu.
Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu İl Toplantısı   Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU Başkanlığında, Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, Halk Sağlığı Müdür V. Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU ve   Kamu Kurumlarının yöneticilerinin katılımıyla Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirildi. 
   Niğde Halk Sağlığı Müdür V. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU “ Uyuşturucu sorununun çok boyutlu olması, mücadelenin ilgili kurumlar arasında etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır. Mücadelede yer alan her kurumun, İl Uyuşturucu Eylem Planındaki stratejik amaçlara ulaşma yönünde işbirliği içinde ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde nasıl hareket edeceklerini belirleyen koordinasyonun önemi büyüktür.
    Uyuşturucu sorunu ile mücadelenin etkili şekilde yapılabilmesi, kalıcı yapıların merkezi ve yerel alanda kurulması ve işletilmesi ile mümkündür. Yerel sorunları en iyi tespit edecek ve çözüm önerecek merci, yine yerel makamlardır.

    Aynı şekilde, yürütülecek mücadele faaliyetlerinin başarısı, bu alandaki çabaların bir bütün halinde, bilimsel temeller üzerinde ve belirli bir strateji ve plan doğrultusunda yürütülmesine bağlıdır.” Diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder