14 Ocak 2017 Cumartesi

CHP’Lİ GÜRER  “ANAYASA İLE İLGİLİ MECLİS GÖRÜŞMELERİ TVLERDEN CANLI YAYINLANMALIDIR”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada   Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında değişiklik  yapılmasına dair Kanun  teklifi görüşmelerinin televizyonlardan yayınlanması ve halkın bilgilenmesi gerektiğini söyledi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM konuşmasında şöyle dedi: “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 7 Şubat 1923 günü Balıkesir Zağanos Cami hutbesinde cemaate seslendiği konuşmasında: "Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum, hepinizin düşüncesini anlamak istiyorum. Millî emeller, millî irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil millet fertlerinin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir." demiştir. Bugün de her yurttaş, siyasi kimliğinin etkisi altında kalmadan Anayasanın Meclisimizdeki görüşmelerini izlemek ve buradan bilgilenmek durumundadır. Bu nedenle, burada yapılacak tüm konuşmaların televizyondan yayınlanması, halkımızın bilgi alma hakkını kullanması ve bu, geleceği ilgilendiren, çocuklarımızın ve yaşamımızın geleceğini belirleyecek Anayasa görüşmelerinin halkın da bilgisi dâhilinde olması için televizyonlardan verilmesini talep ediyoruz”dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer çok önemli bir Anayasa değişikliği görüşüldüğünü bunun Meclisten geçmemesini umduğunu ancak meclisten geçmesi halinde halkın görüşülen bu tasarıdaki  yapılan konuşmaları bilmesi ve referandumda neye oy vereceğini  bilmesi için tartışma ve konuşmaların TVlerde yayınlanmasının da önemli olduğuna dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder