25 Ağustos 2018 Cumartesi

Gürer, Bayramda da Ziyaretlerine Hız Kesmeden Devam Etti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bayram sürecinde de ziyaretlerine devam etti. 24 Haziran seçimlerinin ardından iki ayda 35 köy ve kasabayı ziyaret eden Gürer, Bor ilçesine bağlı Balcı (cücü) köyü ile Altunhisar merkezde bulunan esnaf ve kahvehanelerinin yanı sıra Yeşilyurt köyü  ve Hasandağı Ulukışla köyünü ziyaret etti.
Bayramlaşmaların ardından yurttaşlarla yapılan sohbetlerde ekonomik sıkıntıların büyüdüğüne dikkat çeken Gürer, köylerin kalkınması ve üretimin artmadan  ülkenin sorunlardan çıkmasının mümkün olmadığına değindi. Eğitimde yaşanan sorunlara değinen Gürer, tarımda da sıkıntıların arttığını ifade ederek köyden kente göçün artacağı bir süreç kendi kendine yeter iken ithale mahkum edilen ülkemizde sorunları katlayabilir” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaret ettiği köylerde ülke sorunları yanında yerel sorunlara da değindi. Yeşilyurt köyünde köyün tarihi dokusuna değinen Gürer Niğde ile ilgili yazdığı kitapta Yeşilyurt’a geniş yer verdiğini belirtti. Gürer, Yeşilyurt köyü tarihi alanlarıyla yerli ve yabancı turizme kazandırılmalı. Yeşilyurt tarihi değerleri olan bir yerleşim birimimiz. Bölgede bulunan mağaralar, mağaraların altındaki yer altı şehri, kale, kral mezarları turizme kazandırılmalı” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder