12 Ağustos 2018 Pazar

GÜRER: KANSER VAKALARININ ARTIŞ NEDENİ 
ASBESTLİ SU BORULARI MI?


CHP Milletvekili Gürer soruyor: “Kanser vak'alarının artış nedeni asbestli su boruları mı?
Gürer: Asbestli boru yasak ama Kızılca gibi eski belediye olan köylerde  asbestli borular hala değiştirilmedi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı yerleşim bölgelerinde asbestli borulardan su dağıtımı yapılmasının, artan kanser vakalarının nedenlerinden biri olabileceğini söyledi. Ömer Fethi  Gürer, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin geçen yıl söz vermesine rağmen, Bor’un Kızılca köyünün tamamında, Kemerhisar beldesinin ise bir bölümünde asbestli su borularının halen değiştirilmediğini belirtti. 

Gürer, kansere neden olduğu  belirtilen ve ülkemizde 2010 yılından bu yana üretim ve kullanımı yasaklanan asbestli su borularının değiştirilmesi için yapılan müracaatların sonuçsuz kaldığına dikkat çekti. Özellikle CHP’li seçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kemerhisar beldesi ve Kızılca köyündeki asbestli su borularının değiştirilmeme gerekçelerinin açıklanmasını istedi. 

KÖYLÜLER TEDİRGİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, solunum ya da içme suyu yoluyla vücuda girdiğinde, başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açtığı saptanan asbestli su borularının Bor ilçesine bağlı Kızılca köyünde halen kullanılıyor olduğuna dikkat çekti. Kızılca’da, 15 kilometreyi bulan asbestli su borularının değiştirilmemiş olmasının, köyde artan kanser vakalarının nedenlerinden biri olabileceğine vurgu yapan Gürer, köylüleri tedirgin eden su borularının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinin bir bölümünde de halen asbestli su borularının kullanıldığına vurgu yaparak, Kemerhisar’da insan sağlığını ciddi manada tehdit eden asbestli su borularının değiştirilmesi için defalarca kez yapılan başvuruların sonuçsuz kalmasının da manidar olduğunu ifade etti. Gürer, “Kızılca köyü ve Kemerhisar beldesi gibi yoğunlukla CHP’li seçmenlerin yaşadığı yerleşim bölgelerinde yapılan müracaatlara kayıtsız kalınması düşündürücüdür. Dönemin Bakanı Sayın Özhaseki’nin geçen yıl söz vermesine rağmen, asbestli borularının halen değiştirilmemiş olması, bu iki yerleşim birimindeki vatandaşlarımızın tepkisine neden olmaktadır” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder