18 Ağustos 2018 Cumartesi


KIRMIZI DÜDÜK UYGULAMASI NİĞDE’DE BAŞLADI
Vali Yılmaz Şimşek’in katılımı ile Niğde Valiliği önünde başlayan  'Kırmızı düdük' uygulaması kapsamında çocuklara kırmızı düdük, tişört ve broşür dağıtıldı. Çocuklar, trafikteki hatalı sürücüleri düdük çalarak uyardı.
Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı
tarafından 81 ilde hayata geçirilen uygulama Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü Ekiplerince hazırlanan programla hayata geçti.
Uygulama hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Yılmaz Şimşek, ““Maalesef bayram haftalarında bayram günlerinde ülkemiz genelinde trafik kazalarında artış oluyor. Bu kazaları azaltmak, hatta ortadan kaldırmak hedefiyle yıl içerisinde de çeşitli uygulamalar yapılıyor. Bu bayramda da özellikle çocuklarımızın yetişkinlerimizi uyarmasını sağlamak, trafik güvenliğinde özellikle araçlarla seyrederken aracı kullanan büyüklerine, annelerine, babalarına bir uyarı mekanizması geliştirmek maksadıyla “bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” adı altında bir uygulama başlatıldı.
Ümit ediyorum ki; uygulamamız amacına ulaşır, ilimize ve ülkemize hayırlı olur. Ben bu duygularla tüm sürücülerimize kazasız belasız bir bayram geçirmeleri diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder