23 Ağustos 2018 Perşembe

Gürer’den Bayramda Huzur evi Sakinlerine Ziyaret

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ve Bor’da Şehitlikleri ziyaret ettikten sonra Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini  ziyaret  etti.
CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve beraberindeki heyetle huzur evine giden  Ömer Fethi Gürer, kadın ve erkeklerin kaldığı bölümleri ziyaret etti. 150 kişinin kaldığı Huzurevinde konaklayanlarla görüşen Ömer Fethi Gürer, verilen hizmet ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakanlık tarafından konaklama birimlerinin yeniden yapılmasına yönelik çalışmanın sadece bina güçlendirilmesi olarak düşünüldüğünü öğrenen Gürer, çaresiz kalan bu insanlar için umut olan Huzurevinin yeniden ve günümüz şartlarına uygun yapılması gerektiğini belirtti. Hizmet kalitesinin iyi olması nedeni ile müracaat edip bekleyenlerin bulunduğunu bildiğini ifade eden Gürer, zaman buldukça huzurevlerini ziyaret  ettiğini de söyledi.
HUZUREVİ SAKİNLERİ YILIN BELİRLİ GÜNLERİ DEĞİL HER ZAMAN HATIRLANMALI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde farklı yerlerde huzurevlerine gittim. Çok farklı  mesleklerden huzurevlerinde kalanlar var. Hastalığı olanlar yanında sağlıklı çok kişi bulunuyor. Artık zaman ve şartlar huzurevlerini ihtiyaç kılmaya başladı. Huzurevlerinde bir okul gibi yaşanmışlıkları dinliyor, öğreniyorsunuz. Gençlikte hiç bitmeyecek sanılan heyecan, çalışma, dostluklar gün geliyor tükeniyor, yalnızlıklar yanında mecburiyetler huzurevi ile insanı tanıştırıyor. Zaman buldukça gider ve değişen dokuyu orada gözlemlerim. Şairler, yazarlar öğretmenler kimi yerde avukatlar, sendika başkanları… Kısaca yaşamın farklı kesimlerinden insanlar orada, kimi varlıklı, kimi yoksul , kimi felçli, kimi yatağa bağımlı ama hepsinin bir hikayesi var. Toplumun önemli bir parçası plan huzurevlerini yılın belirli günlerinde değil aslında her zaman hatırlamalıyız.
 Yaşamı  anlamak tanımak için Huzurevlerine gitmeli, hiç olmazsa bayramlarda olsun uğrak vermeliyiz. Bayramlar büyükleri ziyaret ve eş, dost akraba ile görüşme günü, bu günde huzurevlerini de unutmayalım. Onlar gelecek bir ziyaretçi ile mutlu oluyorlar” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder