9 Ağustos 2018 Perşembe


MİLLET KIRAATHANESİ VE GENÇLİK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultunda hazırlanan proje kapsamında Niğde’nin Aşağıkayabaşı Mahallesi Kızıl Elma Parkında 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek Millet Kıraathanesi ve Gençlik Merkezi, Vali  Yılmaz Şimşek’in katılımı ile açıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Programa Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu bu projenin Niğde'de de uygulamaya geçmesinin sevindirici olduğunu belirten Vali Yılmaz Şimşek, "İnsanlarımız burada hem kitap okuyabilecekler hem çay ve kahvelerini içebilecek hem de sohbet edebilecek. Bu bizim kültürümüzde zaten var. Kıraathane sözü aslında okuma anlamına geliyor. Kıraathaneler zamanla fonksiyon değiştirmiş ve oyun oynanan yerler haline gelmiş. İşte bu projeyle eski kültürümüzü tekrar canlandırıyoruz. Buraları gençlerimizin uğrak yeri haline getiriyoruz. Ümit ediyorum ki gençlerimiz buraya rağbet edecekler. Kuşkusuz ki; gençler bizim geleceğimizdir ve teminatımızdır. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimizin Türkiye’si de o kadar aydınlık olacaktır" dedi
Konuşmaların ardından Vali  Yılmaz Şimşek ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek; millet kıraathanesini gezdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder