“36 MİLYON MERA ALANI 11 MİLYONA DÜŞTÜ, YEM FİYATLARI CEP YAKIYOR”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mera alanlarının azalması nedeniyle hayvancılığın büyük darbe yediğini, yem fiyatlarının her geçen yıl arttığını bunun yanında da besicinin ürünlerinin para etmediğini belirtti.
Gürer konuşmasında: “Türkiye’de cevizinden, bademine, buğdayından, arpasına, mercimeğinden, maruluna ithal ediliyor. Bizim tarım arazilerimiz neden yok oluyor? Cumhuriyet kurulduğu zaman 34 milyon hektar mera alanımız varmış. Şimdi bu rakamı 11 milyon hektara kadar düşürmüşüz. Yanlış tarım politikalarıyla hayvancılığı, besiciliği yalnızca 12 kapalı alanda yapmaya mecbur kılmışız. Çünkü mera alanlarımız yok olmuş. Hayvanlar iyi beslenemiyor. Bunun yanında da sürekli yem verilmek zorunda ama yem fiyatları da artmaya devam ediyor. Mera alanlarımız yeterli iken mayıs ayı ile eylül ayları arasında yem parası verilmezdi. Ama yok edilen mera alanlarının bedelini şimdi ödüyoruz. Süt sudan ucuz. O da para etmiyor. Tarım ve hayvancılık olmayınca köylerimiz boşalıyor. İnsanlarımız göç etmek zorunda kalıyorlar ama göç ettikleri yerde de iş bulamıyorlar” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Gürer, İşsizlik ve ekonomik krizin insanları umutsuzluğa ittiğini belirtti.
İŞSİZLİK ARTIYOR
Kahvehanelerde konuşma yapan Ömer Fethi Gürer, işsizliğin artığı ve sorunların katladığını belirterek, .İcralık olanlar arttı, icra dairelerinde dosyalar kabardı, sanayici konkordato ilan ediyor, yokluk yoksulluk ile mağdur milyonlar var” dedi.
Gürer, Emeklilikte yaşa takılanlar, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar, atanamayan öğretmenler, hakları verilmeyen taşeron işçiler, sağlıkta atama bekleyenlerle ilgili çalışmalarını anlattı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay, CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve kalabalık parti heyetiyle yaptığı ziyaretlerinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Tarım ve hayvancılığı geliştirip onun da sanayisini kurarsak o zaman bu ülke kalkınır. Yoksa geleceğimiz karanlık. Sanayide dördüncü aşamaya gelindi. Endüstri 4.0 şeklinde adlandırılıyor. Ben her geldiğimde bunun önemine değiniyorum. Artık geleceğin sanayisinde bir fabrikada bin kişinin yaptığı işi yüz tane robot yapıyor. Fabrikaların robotlaşmasıyla iş imkanları daha da daralacak. Geriye iki yol kalacak. Birincisi; turizm ikincisi tarım ve hayvancılık. Tarım ve hayvancılıkta köylüye doğru yaklaşıp desteği sağlayamaz isek geleceğimiz olmaz” dedi.
“MAZOT 6 LİRAYI GEÇTİ”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımın gelişmesi için yapılan teşviklerin yetersizliğinin yanında teknik ekipmanların da mazot fiyatlarında olduğu gibi artış gösterdiğini söyledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder