6 Ocak 2019 Pazar


SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZ NİĞDE’DE DÜZENLENEN TÖREN VE YÜRÜYÜŞLE ANILDI
 Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan 90 bin asker, harekâtın 104. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi  Niğde’de de düzenlenen tören ve yürüyüşle anıldı.
Şehit Ömer Halisdemir Meydanında saat 10:00’da düzenlenen törene Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, "Sarıkamış Harekâtında şehadete yürüyen 90 bin askerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.
Konuşmasının devamında Vali Yılmaz Şimşek, “Bundan tam 104 yıl önce Sarıkamış’ta vatan savunması uğruna donarak canlarını feda eden kahraman askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet ve şükranla anmak için buradayız. Bir kez daha onların önünde saygıyla eğiliyoruz.
Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Şimşek, protokol üyeleri ve birlikteliğindeki yüzlerce vatandaş ellerinde bayraklarla Niğde Derbent Şehitliğine kadar yürüdüler.
Derbent Şehitliğinde devam eden törende İl Müftülüğü görevlilerince şehitlerimizin ruhlarına dua ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunurken yine Niğde Belediyesi tarafından katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.
Tören, duaların okunmasının ardından son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder