15 Haziran 2019 Cumartesi

Jandarma Teşkilatı, Kuruluşunun 180’inci Yıl dönümünü Kutladı

Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 180'inci yıl dönümü İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.
Niğde Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar çerçevesinde İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş ve Jandarma personeli Vali Yılmaz Şimşek’i Makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretin ardından İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.
Törene, Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek , AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Dadal, Baro Başkanı Osman Çimen,  Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, jandarma komutanı Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, ilgili kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Şehit yakınları, gaziler ve askeri erkan katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, jandarma teşkilatının 180. onur ve gurur gününü kutlayarak, tüm teşkilat personelini tebrik etti.
Kurulduğu 1839 yılından buyana devletin temel yapı taşlarından birisi olarak görev yapan ve bu zamana kadar sayısız başarı ve kahramanlık sığdıran jandarma teşkilatının milletin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirten Vali Yılmaz Şimşek, şunları kaydetti: "Gücünü yasalardan alan, cumhuriyetin değerlerine yürekten bağlı, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı bir anlayışla sorumluluklarını en mükemmel şekilde yerine getiren jandarma teşkilatımızın üstün vazife bilinci ve hizmet anlayışıyla görev yapması hepimizin huzur ve güven kaynağıdır.
Büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki, Jandarma teşkilatımız, şanlı tarihinden aldığı güç ve ilhamla, 180 yıllık bilgi ve deneyimiyle ülkemizin iç ve dış güvenliğinin sağlanmasında, her geçen gün gelişen son teknoloji savunma araçlarıyla kendini yenileyerek başarılarına başarı katmaya devam etmektedir. İnanıyorum ki, milli, kültürel ve ahlaki değerlere sahip, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven, vazifesini her şeyin üstünde tutan personeliyle jandarma teşkilatımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ülkesinin bekası ve milletinin huzuru için kendisine tevdi edilecek her türlü görevi başarma kararlılığı içinde olacaktır. 180 yıldır fedakarca ve kahramanca vatanına ve milletine hizmet eden tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu Jandarma teşkilatımızın tüm mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum"
Konuşmasının ardından Vali Yılmaz Şimşek, başarılı askerlere hediye verirken; AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Jandarma konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında başarılı olman öğrencilere hediye verdiler.
Türkü dinletisi düzenlenen programda daha sonra Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki protokol üyeleri, eğitimlerde ve uygulama noktalarında kullanılan araç ve gereçlerin sergilendiği stantları gezdiler.
Program, düzenlenen kokteylin ardından son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder