22 Haziran 2019 Cumartesi

Marka Kent Niğde Çalıştayı 

Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığında Yapıldı
Niğde’nin orta ve uzun vadede geleceğini güvence altına almak; ülkemizde ve dünyada tanınırlığını artırmak üzere 4 Nisan 2018 tarihinde hayata geçirilen “Marka Kent Niğde” projesinin çalıştayı Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi.
Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen Marka Kent Niğde Projesi çalıştayına, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Isparta Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Gönaydın, Altındağ Eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Turist Rehberleri Birliği Başkanı Suat Tural, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Alim Yeşil, Akademisyenler ve oda başkanları ile İlimizden ve farklı illerden gelen işadamları katıldı.
Niğde Valiliği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğinde koordine edilen ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından finansal destek sağlanan Marka Kent Niğde projesi çalıştayının açılışında Vali Yılmaz Şimşek, ilin tarihi ve kültürel dokusu ile değerlerini tanıtan bir sunum yaptı.
Vali Yılmaz Şimşek’in gerçekleştirdiği sunum ardından yine il merkezinde kentleşmedeki mevcut durumu ve ileride yapılması planlanan hedefler, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit’in sunumu ile katılımcılara anlatıldı.
İlin ekonomik görümünün Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu tarafından anlatıldığı çalıştay da yine Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Topal Niğde’nin tarihini anlattı.
Isparta Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Altındağ Eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin kentlerin markalaşması konusunda çizdikleri yol haritalarını ve tecrübelerini paylaştıkları toplantıda, katılımcılardan Niğde’de hakkındaki görüşleri alındı.
4 oturumdan oluşan çalıştayın ikinci oturumunda proje ekibi tarafından saha araştırmalarının sonuçları paylaşılırken; ilin marka haline gelmesi konusundaki belirlenen yol haritası katılımcılara sunuldu.
Tamamlanan çalıştayın ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde bugün saat 20:00’da yapılması planlanan kapanış programında ilimizin marka kimliği katılımcılara tanıtılacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder