5 Haziran 2019 Çarşamba

 VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 05 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI


Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda , çevre kirliliğine dikkat çekmek, kirlenmeyi önleyecek  çözüm yolları aramak ve yaşam alanlarının korunması için  farkındalık yaratmak amacıyla 1972 yılında alınan kararla 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
 Çeşitli gerekçelerle ormanlar, tarım alanları, meralar, sulak alanlar, tahrip edilmekte, su kaynakları kirletilmekte, dünyanın ısınmasına neden olan gazlar atmosfere karışmaktadır. Özellikle sanayi ve teknoloji sektörlerindeki hızlı gelişme çevre üzerinde telafisi neredeyse imkânsız tahribatlara yol açmakta ve insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır.

Özellikle plastik atıkların çevreye rastgele bırakılması doğal yapıyı olumsuz etkilemektedir. Plastik ve diğer atıkların ekonomiye dönüşümünü sağlamak ve çevrenin korunması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayesinde  “Sıfır Atık Projesi”  başlatılmıştır.
Birey  olarak da tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak ve gelecek nesillere temiz ve sağlıklı yaşam alanları bırakabilmek için evlerimizde kaliteli yakıt kullanarak zararlı gazların havaya salınımını azaltmak, çevremizi temiz tutmak, yeşili korumak ve artırmak, evsel atıkları da minimum seviyeye indirerek yaşanabilir bir dünya için her türlü tedbiri almak görevimiz olmalıdır.
            Bu meyanda; Valiliğimizce çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, oluşan kirliliğin giderilmesi, ilimizin doğal kaynakları ve zenginliklerinin muhafazası ve kamuoyunda çevre bilincinin oluşması için kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde çalışmalarımız devam etmektedir.
          Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder