10 Mayıs 2021 Pazartesi

10 -16 Mayıs Dünya Engelli Haftası


Vali Dr.Yılmaz Şimşek’in 10 – 16  Mayıs  Dünya Engelliler  Haftası  Mesajı 

                Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde engelli Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak için her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta “Engelli Haftası “ ve 10 Mayıs tarihi de “Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

           Engelli olmak kişinin tercihi olmayıp, her bireyin aslında birer engelli adayı olduğunun tüm insanlarımızca bilinmesi ve bu bilinçten hareketle, engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmalarını desteklemek, onların hayatını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm zorlukları ortadan kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin görev ve sorumluluğu olmalıdır.

Bu bağlamda, devletimiz tarafından engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için çok önemli çalışmalar yürütülmektedir. Devletimiz engelli çocukların eğitim ve tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza aylık bağlamaktadır. Ayrıca engel oranı düşük olan vatandaşlarımıza çalışabilecekleri iş niteliğine göre istihdam sağlamak suretiyle onlara azami destek vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabilecekleri bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder