22 Mayıs 2021 Cumartesi

18-24 Mayıs Müzeler Haftası


  Vali Dr. Yılmaz Şimşek'in 18-24 Mayıs Müzeler Haftası Mesajı

Bilindiği üzere Dünya Kültür mirasının korunması ve müzeciliğinin tanıtılması amacıyla, UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü “ Müzeler Günü “ ilan edilmiştir. Ülkemizde ise 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında “Müzeler Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.       Müze hafıza demek olup, sahip olduğumuz kültürel değerlerimizin korunması, saklanması ve gelecek nesillere aktarılması açısından, yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmasını sağlamak için “Müzeler Haftası” önemli bir fırsat olmuştur.

Müzeler, binlerce yıl geçmişe uzanan kültürel tarihin izlerini barındıran, geçmişi günümüze taşıyan, tarih içinde yolculuk yapmamıza imkân sağlayan çok özel mekânlardır. Bugünü anlamak, ancak dünü tanımak ve anlamakla mümkündür.

Bu bağlamda bizlere düşen en önemli görev ise farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ülkemizin dünya tarihine ışık tutabilecek zenginliklerini gelecek nesillere aktarmak için kullandığımız müzelerimize sahip çıkmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle “ Müzeler Haftası” nın binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Niğdemizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasına vesile olmasını diler, tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılar sunarım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder