14 Mayıs 2021 Cuma

14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü


 Vali Dr. Yılmaz Şimşek’in 14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü Mesajı

Bilindiği üzere sağlık sistemimizin en önemli halkalarından birini icra eden eczacılarımızın mesleki sorunlarını görüşmek, incelemek ve çözüm yolları önermek amacıyla her yıl 14 Mayıs “Eczacılık Günü” olarak kutlanmaktadır.

Şüphesiz ki; insanlık tarihinin en köklü mesleklerinden biri olan eczacılık, insan sağlığını, dolayısıyla da toplum sağlığını merkeze alan bir meslek olmuştur.

Bu bağlamda; amacı sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak olan sağlık sektörümüzün önemli bir unsuru olan ilacın vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan Eczacılar, dünyanın her yerinde sağlık hizmetlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesinde etkin bir rol üstlenmektedir

Sağlık Teşkilatımızla koordineli ve uyum içinde çalışan eczacılarımız, hastaların en yakın dostu olmakla birlikte aynı zamanda dünyada önemi her geçen gün artan, akılcı ilaç kullanımında ciddi katkılar sağlanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatandaşlarımızın sağlık sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yardımcı olmak için özveri ile çalışan tüm eczacılarımızın “ 14 Mayıs Eczacılık Günü ” nü kutlar, sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder