18 Mayıs 2021 Salı

15 Mayıs Aile Günü ve Aile Haftası


 Vali Dr.Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr.Çiğdem Olgun Şimşek 'in Aile Haftası Mesajı

Aile, evlilik bağıyla kurulan, toplumun en küçük birimi, manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerimizin öğrenildiği bir okul olmakla beraber, toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, barış, hoşgörü, sevgi ve saygının ana kaynağıdır.

Özellikle gelenek ve göreneklerine bağlı yaşayan Türk Milleti için aile son derece önemli olup, birey olma yolundaki süreçte toplumsal yaşam, kendine ve kişi haklarına saygının, milli ve manevi değerlerin temel eğitiminin verildiği fiziki ve sosyal şartların oluşturulduğu bazen çekirdek anne –baba –çocuktan oluşan bazen de kalabalık olarak yaşanan müstesna bir yapıdır.

Bu bağlamda, güçlü aile yapısı ile güçlü toplum ilişkisi birbiriyle doğru orantılı olup, ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi, her açıdan sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi ve kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması toplumsal dokunun güçlendirilmesi açısından büyük bir öneme haizdir.

Devletimizde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız nezdinde aile bütünlüğünün korunması amacıyla ailelere; koruyucu aile, evlat edinme, doğum yardımı hizmetleri, sosyal ve ekonomik destek, engelli evde bakım hizmeti, şehit yakınları ve gazi ailelerine sunulan hizmetler ile eğitim, danışmanlık ve sosyal destek gibi hizmetler vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Niğdeli Hemşerilerimizin 15 Mayıs Aile Günü ve Aile Haftasını en içten dileklerimizle kutlar, tüm aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder