19 Mayıs 2021 Çarşamba

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı


 

Vali Dr.Yılmaz Şimşek’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

  19 Mayıs 1919 tarihi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin kurtuluşu ve bölünmez bütünlüğü içinSamsun'a çıkarak başlattığı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, artık bitti, yok oldu gözüyle bakılan Türk milletinin, azim, cesaret, inanç ve kararlı tutumuyla, eşsiz bir mücadeleye dönüşmüş, birlik, beraberliğinden, istiklal ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğinin tüm dünyaya ispatı olmuştur.

“ Biz her şeyi gençlere bırakacağız, geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” diyen Büyük Önder Atatürk, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gelişerek yükselmesinin ancak Türk Gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşündüğünden, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini her zaman inandığı ve çok güvendiği gençlere bırakmıştır.

Hiç şüphesiz ki, bu kutsal emaneti şanlı tarihimizden ders alarak, gelenek, görenek ve milli değerlerimize bağlılık içerisinde, sonsuza kadar yaşatmak, korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak sevgili gençlerimizin en önemli görev ve sorumluluğu olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder