26 Ekim 2023 Perşembe


  Engelli Bireylerin Kent Yaşamında Karşılaştıkları Sorunlar

Gürer: “Engelli bireyler için asansör ve rampa olan kaç okul ve kamu binası var?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli bireylerin kent yaşamında karşılaştıkları sorunları, İçişleri Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. 

Gürer, soru önergesinde, kaldırımlarda engelliler için yapılan düzenlemelerin yetersiz kalması, okul ve kamu binalarında asansör ve giriş rampalarının olmamasın neden olduğu sorunlara dikkat çekti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, engelli bireylerin kent içi ulaşımları için bazı belediyeler tarafından kaldırım ve yol düzenlemesi yapıldığını anımsattı. 

CHP Milletvekili Gürer, kullanım ve düzenlemede kullanılan malzemelerden dolayı görme engelliler için yapılan bazı düzenlemelerin, süreç içinde işlevsiz kaldığına dikkat çeken Gürer, bu bağlamda engellilere yönelik ulaşım kolaylaştırıcı düzenlemeler yapan belediye sayısının açıklanmasını istedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ayrıca şu sorulara da yanıt istedi:

“Kaldırımlar ve kaldırımlara iniş çıkış rampaları ile tekerlekli sandalye geçişine uygun düzenlenmekte midir?

Görme engelliler için kaldırımlarda yürüyüşü kolaylaştıracak düzenlemeler yapılmış mıdır?

Okul ve kamu binalarında engelliler için asansör ve giriş rampaları tamamında var mıdır?

Kent içi ulaşımda yaya ya da araç ile engelliler için gerekli tüm düzenlemeler sağlanmış mıdır?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engellilerin belli hafta ya da günlerde değil, sürekli sorunlarına eğilen ve çözüm üreten bir anlayışa ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Sosyal faaliyetler başta olmak üzere her alanda engeller için çalışmalar artırılmalıdır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder