16 Ekim 2023 Pazartesi


 Niğde Üniversitesinde “Tarımın Geleceği" Çalıştayının Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversite ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “Tarımın Geleceği” adlı çalıştay, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Törene Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, Cihannüma Genel Başkanı Rıza Yorulmaz, il protokolü, Üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İki gün süren çalıştayda tarım alanındaki bilim insanları ve sektör temsilcileri tarafından ülkemizin tarıma ilişkin sorunları tespit edilerek Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında geleceği ele alındı..
"NÖHÜ Tarım Alanında Türkiye'de Birinci"
Üniversitemizin TÜBİTAK’ın 2023 Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Raporu’na göre tarım alanındaki çalışmalarda 208 Türk üniversitesi içerisinde özellikle Bitki Koruma alanında birinci sırada yer aldığını belirten Rektörümüz Uslu, konuşmasında “Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemizde ve Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizde alana ilişkin yürüttüğümüz eğitim öğretim, bilim ve araştırma geliştirme çalışmalarının meyvelerini ulusal düzeyde elde ettiğimiz başarılarımızla toplamaya başladık. Üniversitemizin bünyesindeki tarım uygulama alanlarımızda titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda son iki yılda 940 dönüm araziyi Üniversitemizin tarım üretimine kazandırarak bilimsel araştırmalarımızı çok daha geniş bir sahada uyguluyoruz. Böylece Merkezimiz aracılığıyla bilimsel çalışmalarımızı tarımsal üretim ve teknoloji uygulamalarıyla katma değerli ürün çıktılarına dönüştürebiliyoruz. Bu ürünleri ise Üniversitemize ait tescilli NOHUTT (Niğde Ömer Halisdemir Tarım ve Teknoloji Ürünleri) markası altında Satış Ofisimizde tüketicilerle buluşturuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Tören, açılış oturumu konuşmacılarına yapılan plaket takdimiyle son buldu. Açılış töreninin ardından çalıştay açılış paneliyle devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder