1 Şubat 2012 Çarşamba


ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU,
YAĞIŞLARIN SON DURUMU VE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİN HAVA TAHMİNLERİ DEĞERLENDİRDİ...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yağışların son durumu ve önümüzdeki günlerin hava tahminlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde düzenlediği toplantıda
545 noktada yapılan meteorolojik gözlemlerin, bu yıl 734'e çıkarılacağını ifade ederek, yurt genelinde 8 yerde günde iki defa GPS teknolojisi destekli Yüksek Atmosfer Gözlemleri yapıldığını, 4 yeni radarın da bu yıl içerisinde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Yurt genelinde 2012 yılı Ocak ayının diğer yıllara göre daha soğuk ve yağışlı geçtiğine ve Ege ile Akdeniz Bölgesi kıyılarında kuvvetli yağmur, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve karla birlikte kuvvetli don ve buzlanma olaylarının görüldüğüne dikkati çeken
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu dönemde yağışların umumiyetle geçmiş yıllara göre daha fazla gerçekleştiğini ve illerin çoğunluğunda yağış miktarının uzun yıllar ortalamasından ve 2011'den fazla olduğunu bildirdi.

Hatay'da 27-29 Ocak tarihlerinde aşırı yağışlar ve kar erimesi olduğunu, Ocak ayında metrekareye 430 kilogram yağış düştüğünü ve bu miktarın yıllık ortalama yağışın yüzde 40'ına tekabül ettiğine dikkati çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 14 Ocak'ta temeli atılan ve 15 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanması planlanan Reyhanlı Barajı ile 6 Şubat 2011'de temeli atılan Asi Dostluk Barajı inşaatları tamamlandığında Amik Ovası'nın taşkın zararlarından korunacağını anlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder