14 Şubat 2012 Salı


·        ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İLE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ARASINDA AĞAÇLANDIRMA PROTOKOLÜ İMZALANDI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında ağaçlandırma protokolü imzalandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu protokol merasiminde yaptığı konuşmada, Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye’de orman varlığının hem alan hem de odun serveti olarak arttığını ifade ederek, Türkiye orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ‘MEB Okullar Hayat Olsun’ diye bir çalışma başlattıklarını, artık bütün okulları çocukların ve ailelerinin dinleneceği bir alan haline getirileceğinin altını çizerek, “Mezarlıklara da fidan diktik,7382 km yol kenarı ağaçlandırması yaptık. Bunun dışında Atatürk Orman Çiftliği Bakanlığa ait değil ancak açık alanları görünce bir protokol yaparak 1,5 milyon fidan diktik” dedi.
Bu protokolü çok önemsediklerini ifade eden Bakan Şahin, “her çocuk bir fidan her fidan bir çocuktur diyoruz. Bugün 14 bin çocuğumuzun her birinin ismine bir fidan dikeceğiz. Dahası onara ağacın ne olduğunu, nasıl yetiştiğini, önemini anlatmaya çalışacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki Bakan protokolü imzaladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder