25 Şubat 2012 Cumartesi

Vergi Haftası Başlıyor


NİĞDE DEFTERDAR'I CABİR DÖNER " VERGİ HAFTASI" NI KUTLADI
            27 Şubat – 04 Mart 2012 tarihinde kutlamakta olduğumuz yirmi üçüncü vergi haftasının, Devlet hizmetini sunmaktan onur duyduğumuz mükelleflerimize, müteşebbislerimize, çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.
            Vatandaşlarımızca da bilindiği ve takdir edildiği üzere, vergi; herkesin devletin yapması zorunlu kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olması ve devletin yaptırım gücü kullanılarak cebren alınmasıdır. Vergi vatandaşlarımızdan rızasına bakılmaksızın zorunlu olarak alınmakla birlikte, vergi alınırken verginin genellik ve eşitlik ilkesine, yasallık ilkesine, mali güce göre ödeme ilkesine, yaptırım gücünü elinde bulunduran kamu idareleri özen göstermelidirler.
Vergi sistemimiz bütün unsurları ile değerlendirildiğinde; kaynağını Anayasadan alan verginin alınması hususu ile uyulacak esas ve yöntemleri yasayla düzenlenmiş olup, köklü teşkilat ve gelenekleri olan bir yapı içinde, herkesin vatandaşlık bağı ile Devlete bağlı olmanın en belirgin vasfı dâhilinde, ödeme gücüne göre vergi ödeme yükümlülüğünün yerine getirilmesidir.
            Unutulmamalıdır ki insanlar kazançlarını vergilendirirken kanun ölçüleri ve vicdanı sorumluluk duygusu içinde ödeme olgunluğuna erişmeden, erdemli hareket içinde oldukları söylenemez. Vergi olgunluğunun yerleşmesi ise, eğitim ve Devlet otoritesine bağlıdır.
, basit usulde vergilendirilen mükelleflerimiz beyannamelerini 27 Şubat 2012 tarihine kadar, gelir vergisi mükelleflerimiz (kira nedeniyle GMSİ dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermek zorunda olanlar dahil.)26 Mart 2012 tarihine kadar, Kurumlar vergisi mükelleflerimiz 25 Nisan 2012 tarihine kadar elektronik ortamda veya elden veyahut da taahhütlü olarak, PTT aracılığıyla zamanında doğru olarak beyanda bulunmaları ve onların beyanlarının kabulü için mali idare çalışanları hazırdır, yeter ki vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için vatandaşlarımızın gerekli duyarlılık içerisinde olmaları dilek ve temennisi ile tüm vatandaşlarımızın, mükelleflerimizin ve çalışanlarımızın vergi haftasını kutlar saygılarımı arz ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder